Митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали 158 538 артикула, от които голяма част са текстилни изделия, при проверка на товарен автомобил, който влиза в страната от Турция. Стоките са били иззети поради съмнения, че нарушават правата върху интелектуалната собственост.

На 6 юни, на трасе входящи товарни автомобили пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът, който е турски гражданин, представил е необходимите документи за стоката, която превозва от Турция за Германия. Камионът е бил избран за подробна митническа проверка, при която служителите са открили 155 174 текстилни изделия, включително чорапи, панталони, дамски и мъжки тениски със световноизвестни марки. Открити са още 2265 чифта обувки и 1099 чанти и колана, всички носещи лога на известни търговски марки.

Представителите на марките, чиито права са може да са нарушени, са били уведомени и ще се произнесат относно задържаните стоки. От началото на годината до момента, митническите служители на ГКПП Капитан Андреево са задържали около 660 000 артикула с регистрирани търговски марки.

Митничари задържаха елетронни цигари за над 1 450 000 лева

Митничари задържаха елетронни цигари за над 1 450 000 лева

Общо са били открити 42 000 контрабандни електронни цигари