Съдебното дело срещу Димитър Желязков и 12-те участници в ръководената от него организирана престъпна група за разпространение на наркотици, изнудвания и палежи тръгва по същество на 20 януари 2020 г., съобщиха от прокуратурата.

Това реши Специализираният наказателен съд вчера след 8-часово разпоредително заседание.

Съдебният състав отхвърли искането на защитниците за връщане на делото на Спецпрокуратурата, след като прие, че обвинителният акт изцяло отговаря на изискванията на закона и в него не са налице процесуални нарушения, които биха нарушили правото на защита на подсъдимите.

Съдът отхвърли като неоснователни останалите искания на защитата и потвърди определените мерки за неотклонение на всички подсъдими.

Димитър Желязков остава задържан под стража.

На 20 януари догодина съдебният процес ще започне с разпит на свидетели.

Митьо Очите се прибира у дома за Коледа

Митьо Очите се прибира у дома за Коледа

Очаква се това да стане на 18 декември

Припомняме, че преди няколко дни стана ясно, че Митьо Очите ще се прибере за Коледа у дома. 

На 6 септември съдът прекрати делото срещу Желязков и още 12 души, подсъдими за участие в организирана престъпна група. 

Желязков заедно с още 12 души са обвинени за ръководене на организирана престъпна група за изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Групата действала от януари 2013 г. до 2 август 2018 г. на територията на Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Съдът прекрати делото срещу Митьо Очите

Съдът прекрати делото срещу Митьо Очите

Заради съществени процесуални нарушения в обвинителния акт

Останалите подсъдими по делото са дъщерята на Желязков - Станислава Желязкова, Карен Ованнисян, Йордан Въчев, Иван Найденов, Иван Пишиев, Калоян Колев, Радослав Николов, Венцислав Христов, Андрей Андреев, Пейко Янков, Пламен Петков и Юмер Мехмед. Последният беше обявен за общодържавно издирване от съда на 21 май. Тогава делото срещу Очите отново беше отложено.