Снощи в бургаския квартал "Славейков" е бил открит в безпомощно състояние с огнестрелна рана в областта на главата 30-годишен мъж, съобщават от полицията в Бургас. 

Сигналът за инцидента е получен в полицията около 22:35 часа снощи. Мъжът е намерен в подземния гараж на бл. 161 в ж.к. "Славейков".

Отишлите на място полицаи са били посрещнати от 30-годишна бургазлийка, която заявила, че това е приятелят ѝ - А.С., 30-годишен от Силистра, с когото малко по-рано в компанията на свои познати празнували рожден ден.

Около 21:30 ч. младия мъж заявил, че излиза за малко навън. След като се забавил, приятелите му започнали да го търсят, като го открили в безпомощно състояние в подземния паркинг на кооперацията.

При извършения оглед е намерен боен пистолет с патрон в цевта, заглушител, пълнител с четири патрона и две гилзи, кал. 22. В жилището на А.С. е открита бележка.

Иззети са видеозаписи от камерите, с които е оборудвана сградата и подземния паркинг. Първоначално събраните факти показват, че най-вероятно се касае за самопрострелване, но са назначени множество експертизи за установяване на детайли по инцидента.

Пострадалият мъж е откаран в "Шокова зала" на УМБАЛ - Бургас, а оттам е настанен за лечение в отделение "Реанимация" с огнестрелна рана в областта на слепоочието, с опасност за живота.