Двама младежи са заснети от охранителни камери да крадат алкохол от голям хранителен магазин в Бургас, информира Нова.

Двамата задигнали няколко бутилки скъп алкохол, въпреки че магазинът е оборудван с множество камери за видеонаблюдение и въпреки десетките надписи из обекта, че кадрите от всяка кражба ще бъдат качени в интернет.

Младежите извършили наглата кражба директно под едната камера в магазина. Застанали и пъхнали по една бутилка в дрехите си.

По думите на служителите в магазина виновните няма да получат адекватно наказание за стореното. Затова работниците искат поне обирджиите да бъдат показани и порицани.

"Оглежда се, взима една бутилка и си я прибира. Не го притеснява, че има хора в магазина, колежките са там. От нищо не се притеснява. През това време другият му приятел обикаляше някъде из магазина. Те са влезли с цел да крадат", разказва управителят на магазина Дияна Комитова.

Момчето прибрало бутилката скъп алкохол в бельото си, а другият - под якето си. След това напуснали обекта, без да закупят нищо друго. Това станало около 15 часа на 8 март, петък, когато в магазина има хора и служители.

Никой от персонала на обекта не разпознава двамата младежи.

Общата стойност на откраднатия алкохол е 80 лева.

От търговския обект вече са подали сигнал в полицията. Предвид малката сума, на която възлиза откраднатата стока обаче, от ръководството на магазина са на мнение, че едва ли извършителите ще бъдат наказани.

"Качих клипа, за да може колкото се може повече хора да го видят това. Да ги видят техни приятели, техни познати. Дано изпитат срам", допълва управителят.