Задържаният преди няколко дни в „Младост" Юлиян Ковачки, нашумял покрай палежите на коли в София, остава с постоянна мярка „задържане под стража."

Според районните съдии заплахите, които той е отправял в пияно състояние, че ще запали и взриви заведение в „Младост", последвани от буйното му поведение в 7-мо РУП, изразяващи се в скачане по решетката на клетката, чупене на капака на тоалетната чиния и опит да удари дежурния полицай, са достатъчно сериозни деяния, че да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Припомняме, в края на декември миналата година апелативните съдии го пуснаха поради липса на доказателства, че той е свързан с масовите палежи в София.

Сега обаче според районния съдия на този етап на производството доказателствата притежават необходимата качествена годност, за да установят обосновано предположение за авторството на деянието, извършено преди дни (буйстване, заплахи и чупене, б.р.).

В съдебно-медицинска експертиза на Ковачки е посочено наличие на обикновено алкохолно опиянение на обвиняемия, което не му е попречило да разбира значимостта на постъпките си, както и да ги ръководи.

Освен това съдът отбеляза още, че е имало предходни осъждания на обвиняемия и че деянието по настоящото дело е извършено в изпитателния срок по друга наложена му присъда. Затова има опасност той да извърши друго престъпление.