В РПУ Несебър е получено съобщение от немски туристи, отседнали в Слънчев бряг, за това че малко по-рано на плажната ивица в близост до хотел „Глобус", са били спрени от трима непознати, представили се за охранители на плаж.

Те им заявили че поради замърсяване на плажната ивица, дължат глоба от 50 лв. или в противен случай ще бъде извикана полиция, съобщиха от ОДП-Бургас.

Туристите отказали да платят и излезли на централната алея, където срещнали вело-патрул и помолили за съдействие.

В резултат на намесата на полицейските служители за 24 часа са задържани лицата: 31-годишният И.Р., А.Т. на 26 години и 29-годишния М.Я.

При извършения личен обиск в тях са открити табелки /баджове/ с надпис от едната страна „Стрийт сикюрити", а от другата „Бийч сикюрити", радиостанция и три мобилни телефона.

От проведените допълнителни мероприятия е установено, че задържаните са взели 50 лв. „Глоба за замърсяване" от 19 годишен немски турист, отседнал в Слънчев бряг.

От ОДП припомнят, че ден по-рано служителите от РПУ Несебър са задържали други трима мъже, представящи се за плажна охрана. Те са искали по подобен начин глоба от 20 годишен немски турист, отседнал в Слънчев бряг.

Срещу тях бе образувано досъдебно производство.