Пълнен абсурд е да се твърди, че стрелба с гранатомет е само за сплашване. Това е професионалният прочит на бившия шеф на отдел „Убийства" Ботьо Ботев за вчерашното покушение срещу Алексей Петров.

Откриха гранатометите, с които е стреляно по колата на Алексей Петров
Още...

Припомняме, че рано сутринта близо до столичен булевард бронираният автомобил на бившата барета стана обект на стрелба - и то с два гранатомета. Нападението обаче се оказа безрезултатно - жертви нямаше.

Самият конструктор на това оръжие е предвидил определено разстояние след излизането на гранатата кога и къде тя да се взриви. Няма начин да стреляш с това оръжие, без да очакваш определен резултат, убедено обяви пред БиТиВи Ботев.

Той обаче уточни, че не всеки може да борави умело с подобно оръжие, а и при организацията на едно такова събитие като стрелбата с гранатомет килърите не всичко могат да предвидят. И в случая с Петров те са пропуснали доста неща, смята криминалистът.

Аз съм убеден, че Петров в момента сам търси и прави изводите и анализите за това защо се е стигнало да този стрелба срещу него. Доколкото обаче го познавам като характер, той няма да сподели с разследващите това, до което се добере, допълни Ботев.

Покушението може да бъде разкрито, смята топ криминалистът. Той е убеден, че служителите на МВР, разпределени по този случай, са работили денонощно. Ако се работи както трябва, а аз мисля, че това ще се направи, то стрелбата може да има разкрит извършител, гласи преценката на ексшефа на криминалистите. Той е убеден, че  в момента има огромно желание това престъпление да бъде разкрито. Всеки, който казва, че всяко престъпление може и трябва да се разкрие, не разбира от тази работа, смята обаче Ботев.

Запитан кой би могъл да иска смъртта на Алексей Петров, експертът бе категоричен, че много хора се страхуват от бившата барета. Има хора и от управлението, от всички сфери - и политика, и бизнес, и „онзи бизнес", който стои на тъмно, категоричен е бившият криминалист номер едно. Алексей и в момента е опасен за много хора и им пречи, подозира Ботев.