На поредната нарколаборатория попаднаха сливенските полицаи.

Незаконната дейност е разбита при акция в сливенския квартал “Клуцохор”.  На 30 септември полицаите са задържали в момент на производство на синтетични наркотични вещества криминално провените Д.Б. на 32 г. от Сливен и И.К., на 30 години от село Самуилово.

Открита е подвижна лаборатория за производство на синтетични наркотични вещества, съдържаща прекурсори, химични вещества и предмети, използвани в производството. В лицата и жилището се намерени и иззети 50 гр. метамфетамин.

При претърсване на адрес в село Самуилово са намерени и иззети четири растения, засети в саксии, които при направения полеви тест са реагирали на канабис. Иззети са таблетки "Екстази" и семена от канабис.

И.К. е криминално проявен по чл. 130, 194,195 и чл.198 от НК. Той е освободен под парична гаранция.
Д.Б. е осъждан за престъпления по чл. 194,339,325 от НК, последната му присъда е за същата дейност по чл.354а от НК. Той е задържан за 72 часа.

За последните 18 месеца на територията на Сливен са образувани 255 досъдебни производства за разпространение, производство и притежание на наркотични вещества. 228 лица, занимаващи се с тази престъпна дейност са били задържани в поделенията на ОДМВР-Сливен. Издадени са 192 осъдителни присъди.

Прекратена е дейността на над 18 нарколаборатории. Иззети са 103 кг. канабис, 12 кг. хероин и близо килограм метамфетамин. Иззети са още амфетамин, таблетки “Екстази” и над 50 литра прекурсори.