Освободиха всички задържани български футболни запалянковци в словашката столица Братислава, съобщиха от МВнР. Те ще могат да присъстват на футболния мач довечера.

По информация на българското посолство, към 5.30 местно време са задържани 45 души като свидетели, а към момента са освободени 30 души. 

Ранени и задържани в Словакия след бой на запалянковци от България, Полша и Холандия

Ранени и задържани в Словакия след бой на запалянковци от България, Полша и Холандия

Уточнява се колко българи са пострадали

Пред БНР посланикът ни в Словакия Йорданка Чобанова коментира, че стълкновенията са станали около 22 часа местно време.

"Това, което искам да уточня е, че те са били нападнати от полски и от холандски футболни запалянковци.Този инцидент се случва на една от централните улици в Братислава, в самия център. Там има много хора, това е пешеходна зона. Там е станала тази провокация", каза посланик Чобанова.

Тя уточни, че провокацията е била към нашите фенове. Няма да бъдат повдигнати обвинения към българските фенове, очаква се скоро всички да бъдат освободени.

Припомняме, фенове на българския футболен отбор "Левски" участваха в жестоко сбиване с агитки на два други футболни клуба в центъра на Братислава снощи. Има множество материални щети, магазини и офиси са затворени заради опасение от вандалщина. 

По информация на bTV българите не са консумирали алкохол и са били нападнати от местни фенове, близки до ултрасите.

Фенове на полския "Краковия" и холандския "Аякс" са нападнали привържениците на "Левски" в центъра на Братислава. Нападението е станало в близост до хотела, където са отседнали феновете на "сините", които са част от фракцията "София-Запад".