Образувано е досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда с хулигански подбуди по случая с побоя на циганче в Овчеполци. Обвинението е за побой над непълнолетно лице – престъпление по член 131 алинея 1 точка 12 от Наказателния кодекс.                  

Поводът е разпространен в социалните мрежи клип, съдържащ проява на насилие, съобщават от МВР. 

Евентуалният извършител на деянието е 24-годишният Ангел Калеев. Той не е открит на адреса, на който живее, и се издирва от органите на МВР. Припомняме, че тази сутрин телевизия излъчи интервю с побойника, в което той не изразява съжаление за постъпката си.

Недоверието в институциите ни водят към Дивия запад

Недоверието в институциите ни водят към Дивия запад

Димитър Стоянов и Цветелин Кънчев предупреждават

Случаят „Овчеполци” тръгна от качен във Фейсбук клип на насилие над циганче от селото, като от заснетите кадри личи, че насилието е преднамерено и търсено от побойника. След разпространението на клипа лично от Ангел Калеев, който се е похвалил в профила си в социалната мрежа, медии излъчиха рерпортажи по случая.

Видеото, съдържащо кадри на насилие, е заснето на територията на село Овчеполци. Установено е, че при побоя е пострадало 17-годишно момче от селото Митко Й.

Вчера служителите от полицейското управление в областния град са разговаряли с пострадалия, в момента се разпитват свидетели. Предстоят и експертизи. 

Наблюдаващ разследването е районния прокурор на гр. Пазарджик Георги Кацаров.

До момента по този случай в РУ и ОДМВР не е депозирана жалба, посочват още от МВР. Мирослав Стоянов, говорител на МВР Пазарджик потвърди, че няма нито един подаден сигнал, който да сезира за случая по такъв начин, че органите на реда и прокуратура да се задействат по случая. Сигнал не е подаван включително и от кмета на Овчеполци.

Днес председателят на политическа партия „ДРОМ” и депутат от ДПС Илия Илиев ще депозира сигнал по случая до Главния прокурор г-н Сотир Цацаров.