56 нови камери за контрол на движението по пътищата ще купят от МВР. Информацията бе обявена в Габрово при откриване на националното състезание "Полицай на годината" в присъствието на вътрешния министър Младен Маринов, съобщи БНР.

Процедурата за купуване на новите камери вече е задействана.

Дефектни са 4 от новите камери на КАТ върху триноги

Дефектни са 4 от новите камери на КАТ върху триноги

Съоръженията имат джипиес

Припомняме, на 27 септември стана ясно, че четири от новите камери за контрол на скоростта, са дефектни. От КАТ уверяват, че не е ощетен нито един водач.

Според вътрешния министър Младен Маринов ефективността на техническите средства за контрол ще се повиши, когато заработи единният център за обработка на нарушенията.

В надпреварата "Пътен полицай на годината" участват служители от цялата страна. Състезанията започнаха в 10 часа на централния площад "Възраждане" в Габрово, където бе изграден полигон за демонстрации на уменията на участниците в надпреварата в дисциплините "Автомобилизъм", "Мотоциклетизъм" и практически изпит по оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП.

Преди практическото състезание, пътните полицаи са преминали теоретичния етап от конкурса, в който са тествани познанията им по нормативната база, която прилагат в работата си.

В Габрово министър Маринов откри националното състезание "Пътен полицай на годината", което се провежда за 26 път.