Реално имаме заложник сред похитителите и трябва да има хигиена на информацията, която изтича в публичното пространство. Това заяви главният секретар на МВР Младен Маринов във връзка с изчезналия 25-годишен Адриан Златков.
Повече информация по този случай няма да бъде давана, с оглед да запазим живота и здравето на похитения, каза Маринов.

Столичната полиция издирва 25-годишен син на бизнесмен
Обновена

Столичната полиция издирва 25-годишен син на бизнесмен

Една от версиите, по които се работи е отвличане

Припомняме, вчера сутринта след сигнал, подаден от бащата, полицията откри автомобила на Андриан Златков, паркиран на улица в Герман, близо до дома му. Няма връзка с 25-годишния син на бизнесмена, който се занимава с луксозни автомобили. Двама души са разпитани по случая, но на този етап задържани няма. Няма и информация да има установен контакт с искания за откуп или отправяни заплахи. 

Има образувано досъдебно производство по случая.

Разпитаха двама за изчезналия син на бизнесмен

Разпитаха двама за изчезналия син на бизнесмен

25-годишният Адриан вероятно е отвлечен...

Включени са абсолютно всички структури, които са компетентни да работят по този вид престъпна дейност. Маринов добави, че са включени и експерти от Института по психология по отношение на работата с родителите и близките на младежа. Главният секретар на МВР призова всеки, който има информация, да се свърже с тях. Към този момент обаче няма свидетели на случилото се, уточни Маринов.

На въпрос обаче дали са сигурни, че става дума за отвличане, Маринов каза, че към момента не могат да изключат нито една версия.

"Работим по всички версии по изчезването, както отвличане, което е свързано с бизнеса на родителите, така и по отношение на лични взаимоотношения", заяви Маринов.

Нямаме информация за структурирана действаща група за отвличания, посочи Маринов във връзка с въпрос дали след разбиването на групата на "Наглите", която се занимаваше именно с похищения, са получавали в МВР информация за нова такава група.