МВР обискира автокъща на фирмата А2, намираща се на бул. „Симеоновско шосе" в столицата, срещу Студентски град.

Фирмите - А2-Орлин Алексиев" ЕТ и „А2- Автомобили" АД - са на общинаря от ГЕРБ Орлин Алексиев, който е участник в рали „Дакар", съобщава „24 часа".

Разследващите обискират скъпи автомобил от марките "Ауди", "БМВ", "Мерцедес", проверяват за скрити тайници в автомобилите. На място има служители на фирмата, които разговарят с разследващите, допълва БГНЕС.

"Камионът, на който са двете коли за ралито, кемпер и цялото оборудване с резервните гуми за участието ми на "Дакар", пътува от Франция за България. Нямам нищо общо с намерените наркотици", обясни Орлин Алексиев. Той потвърди, че тече проверка в негова автокъща. "Не знам за какво е", каза Алексиев. Когато научил от медиите за акцията, се чул с екипа си във Франция. Те го уверили, че няма никакъв проблем и търсят платформа за една от колите, за да се приберат.

Припомняме, по-рано днес на извънреден брифинг главният секретар на Вътрешното министерство Светлозар Лазаров се похвали, че с помощта на българската полиция, при съвместна българо-френска операция, е разбит трансграничен канал за наркотици. Заловени са рекордните 1400 килограма чист кокаин. Наркотикът е бил скрит в резервни гуми, предназначени именно за рали Париж Дакар.

Лазаров уточни, че водеща роля във въпросната пратка имат български граждани, но не пожела да коментира дали сред тях са наши участници в ралито.

Разследващите, влезли в автокъщата, преглеждат документация и разпитват служители. В А2 се продават изключително луксозни автомобили втора ръка.

Собственикът Орлин Алексиев обаче отрича да има нещо общо с намерените наркотици. Колата, с която той участвал в ралито, в момента пътувала към България.