От "Гранична полиция" отричат информацията за нов случай, при който на летище София са били пуснати пътници без проверка, съобщиха за News.bg от "Гранична полиция". Тогава 103 пътника са проверени за 15 минути от 5 гранични полицая.

При въпросния полет на 27 март, описан от пътник във Фейсбук, за който имаше твърдение, че пътниците не са проверени, самолетът е закъснял при идването от Амстердам.

Втори случай на непроверени пътници на Летище "София"

Втори случай на непроверени пътници на Летище "София"

Полетът е бил на 27 март

Припомняме, този случай бе описан в социалната мрежа от Георг Тупарев. На пунктовете за проверка нямало нито един граничен полицай и затова десетина души влезли в България свободно. Той самият бил проверен, защото граничарите се появили бързо. Като причина за забавянето те обяснили грешна информация за кацането на самолета.

От Гранична полиция обясниха, че са прегледали записите от камерите и са уверени, че няма втори инцидент пътници да влязат в страната ни без проверка.
"В 14:31 часа влиза първият пътник в салона. Тогава в салон "Пристигане" има 4 работни места. Минута по-късно се включва още един граничен служител, който проверява пътниците. В 14:46 часа приключва гранична проверка", заявиха от Гранична полиция.

Този, който се описва във Фейсбук категорично не е верен. Не са верни твърденията за пропускане на пътниците без проверка, заявиха от ГП.

Не е приключила проверката на първия случай, при който бяха пропуснати пътници без проверка да влязат в страната ни, увериха от Гранична полиция.

Първият случай беше от 20 март. Тогава в България свободно влязоха над 40 пътници от полети от Франция.

Случаят бързо се разгласи и започна да се тълкува като заплаха за националната сигурност.

Премиерът Борисов поиска виновните граничари да бъдат наказани тежко. След проверка Валентин Радев заяви, че ще бъдат отстранени 13 гранични полицаи, отговорни за пропуска.

Случаят стана причина от БСП да поискат оставката на вътрешния министър.