Премиерът Бойко Борисов настоява да се наложат най-тежките наказания спрямо граничарите на Летище "София", които закъсняха и не провериха голяма част от пътниците на полет от Франция до България.

Отстраняват 13 граничари от летище "София"
Обновена

Отстраняват 13 граничари от летище "София"

Имало опит инцидентът на летището да се прикрие

Министър-председателят нареди на вътрешния министър Валентин Радев, главния секретар на МВР Младен Маринов и директора на Главна дирекция "Гранична полиция" Светлан Кичиков да докладват за случая на летището.

Борисов разпореди също така в най-кратки срокове да бъде извършен анализ на работа на ГКПП "Аерогара София" и да бъдат предприети адекватни мерки за реорганизацията ѝ.

Проверяват митничари, пуснали без проверка пътници на Летище "София"

Проверяват митничари, пуснали без проверка пътници на Летище "София"

Закъснели за проверката на пътници от Франция

Припомняме, вчера стана ясно, че на Летище "София" тече проверка, назначена със заповед на директора на ГД "Гранична полиция". Поводът за проверката е, че на 20 март тази година служителите от ГКПП "Аерогара София" са закъснели при проверката на пътници, пристигащи с полет от Франция. 
В резултата на закъснението на митничарите част от пътниците не са обработени и проверени по установения ред, преди да влязат официално в България, което застрашава националната сигурност на страната.