С поредната пета за деня акция продължава сериозната съботна активност на МВР. На територията на София, Ботевград и Бургас е неутрализирана въоръжена организирана престъпна група, разпространявала наркотични вещества.

13 души са арестувани под прякото ръководството на Софийската окръжна прокуратура.

Сред задържаните:
Г.П. Космоса на 25 г. (тартор на групата)
Т.Д. Тери (40 г)
Дик-Дик (21 г)
Пачката (18 г)
Средна възраст на 13-те задържани - 21 години

При обиските в над 10 адреса в трите града са открити около 40 грама кокаин, 120 грама канабис в различни разфасовки, една електронна везна. Иззети са и документи по воденото счетоводство от продажбата на наркотичните вещества, както и над 1000 лв.

В хода на операцията са намерени един боен, 2 газови пистолета - 9 мм и боеприпаси. Открити са и 20 мобилни апарата и множество СИМ карти, голям брой компютърни конфигурации, както и 60 стека цигари без бандерол.

Иззети са също така и 7 луксозни моторни превозни средства, ползвани от членовете на организираната престъпна група.

Само петима от задържаните общо 13 души не са криминално проявени. В групата е имало и двама непълнолетни. Всички са задържани с полицейска мярка за 24 часа.

Припомняме, по-рано днес органите на МВР проведоха продължения на стари и няколко нови операции.

При тях е разкрита незаконна бензиностанция, разкрито е депо за таблетиране на амфетамин - в рамките на започналата онази нощ операция „Амфетамини", задържани са няколко души при продължаващата акция срещу телефонни измамници.

В София е арестуван „емблематичният в престъпния свят" Митьо Кифлата в рамките на новата операция „Отрепките". Още в петък пък е започнала акция срещу притежател на незаконен боен арсенал, в рамките на която са открити пушки, пистолети, патрони и части от огнестрелни оръжия.