Полицаите в Смолян разследват скандал между младежи, един от които е син на общински съветник, и свои колеги, пише "24 часа".

Общинският съветник от ГЕРБ Стоян Иванов твърди, че синът му има множество синини и кръвонасядания по тялото, които са документирани. Медикът е констатирал 11 последователни удара с палка в коляното.

Според известните до сега факти, 7-8 момчета се веселят в частна къща в кв. Райково. При тях влиза чичото на момчето-домакин и започва да троши, защото му нарушавали спокойствието.

Дошлите полицаи отвели младежите в местното РПУ. Според твърденията, четирима младежи са бити в полицията. Единия от тях се отказал да подава жалба.

Синът на общинския съветник има 6 акта, други двама по 4 акта, а четвъртия 3 акта, разказа Иванов.

По думите на директор на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов по случая има две проверки. Едната е срещу младежите, за евентуално извършени хулигански действия и възпрепятстване на полицаите да изпълняват задълженията си по служба.

Втората проверка е разпредена от началника на Районното управление на МВР - Костадин Бундов срещу полицаите. Той се е самосезирал от публикации в социалните мрежи.

"Практика в МВР е, когато има сигнал за неправомерни действия на служителите, да се извършват проверки с оглед данни за извършено дисциплинарно нарушение от тях - в случая прекомерна употреба на сила, или пропуски във вземането на отношение", уточни Николай Димов.

Той потвърди, че празнуващите били във видимо нетрезво състояние. Според младежите, чичото е извършил нарушение, като е разбил вратата им (без да уточняват часа на веселбата - бр.), и те се опитали да обяснят това на полицаите.