Службите работят по всички версии за нападението над зам.-кмета на Ловеч Цветан Георгиев, коментира в Пловдив вътрешният министър Валентин Радев, съобщава БНР.

Разследващите проверяват и твърденията на зам. кмета, че нападението срещу него е свързано с работата му. Вътрешният министър определи случилото се като недопустимо.

Побоят над зам.-кмета на Ловеч вероятно е свързан с горския сектор

Побоят над зам.-кмета на Ловеч вероятно е свързан с горския сектор

Цветан Георгиев е получавал устни заплахи

Валентин Радев обясни и че МВР работи активно по злоупотребите в сектор здравеопазване. Коментарът му е във връзка с разглежданото в Пловдив искане на прокуратурата за постоянното задържане на двамата висши служители на Здравната каса.

Припомняме, властите в Пловдив арестуваха служители на Регионалната здравноосигурителна каса в областния град, за получаване на корупция. Чрез виртуални аптеки са източени от РЗОК-Пловдив близо 1 100 000 лева.

Чрез виртуални аптеки източили от РЗОК-Пловдив над 1 млн.лв.

Чрез виртуални аптеки източили от РЗОК-Пловдив над 1 млн.лв.

Използвани са дублирани имена на реално тежко болни пациенти

Николай Александров, който е собственик на верига аптеки и социално слабият Димитър Лотинов, и двамата участващи в източване на здравата каса, са на свобода с парични гаранции, съобщава 24 часа. Гаранцията на Александров е 20 000 лв, а на Лотинов е 3000 лв.