Нямаме информация за отстранени от длъжност полицейски служители във връзка със случая, при който автобус с нелегални мигранти блъсна полицейски автомобил и на място загинаха двама униформени. Това каза зам.-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР Генади Тенев, цитиран от БНР.

По думите му полицейският синдикат не е информиран за резултатите от вътрешната проверка по случая, които бяха представени по-рано днес от служебния вътрешен министър Иван Демерджиев пред журналисти в Бургас.

Националното радио посочва също, че по думите на Демерджиев повечето от допусналите нарушения във връзка със случая полицаи са отстранени, единият е подал молба за напускане, а дисциплинарните производства ще приключат утре.

Загиналите полицаи в Бургас разбрали в последния момент за автобуса

Загиналите полицаи в Бургас разбрали в последния момент за автобуса

Фрапантни нарушения на 16 служители на МВР установила проверката на Демерджиев

От полицейския синдикат питат също защо е позволено на директора на Регионалната дирекция "Гранична полиция" в Бургас комисар Антон Мирков да напусне по собствено желание системата.

"За отстранени служители не знаем. Може само да гадаем, това, което каза министъра и на базата на него да правим съответно изводи, ама няма да са на база на факти, а на изказване на министъра. Към момента нямаме информация за отстранени и уволнени служители. Той спомена, че някои са напуснали. Интересно е как са напуснали и защо им е разрешено да напуснат, при положение че, ако имат някаква съпричастност, и е установена тяхната причастност към този фатален резултат с двама загинали служители, не би било нормално и редно да им бъде позволено и разписано да прекратят правоотношението си с МВР", поментира Генади Тенев.