Жертвите на убийство в Нови Искър са шест, изключваме версията за самоубийство. Това каза пред журналисти Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба.

Категорично става дума за убийство, посочи Сарафов и уточни, че всички шест жертви са убити с огнестрелно оръжие - "не с един, а с множество изстрели".

Той уточни, че оръжието на убийството все още не е намерено.

Шестото тяло от трагедията в Нови Искър открито в кладенец

Шестото тяло от трагедията в Нови Искър открито в кладенец

Продължава да се издирва оръжието

Сарафов изброи и имената на убитите. Те са както следва: Неделчо Юнаков - роден 76 г., Георги Юнаков - роден 98 г. син на Неделчо, Еленка Бурджиева - родена 45 година, Нанси Иванова, родена 2001 г. Боби Иванов, роден 99-та година и Кети Кюхова, родена 75-та година.

На въпрос дали е едно оръжието Сарафов уточни, че това ще стане ясно едва, след като приключат съдебно-медицинските експертизи. "Предстои много работа - лабораторна, анализи на веществени доказателства. Към момента все още не е установено и намерено оръжието на убийството", обясни Борислав Сарафов.

Жена, джип и пистолет издирва полицията в Нови Искър
Обновена

Жена, джип и пистолет издирва полицията в Нови Искър

Един от убитите е работил като санитар в психиатричната болница в града

И в момента разследващите продължават огледа на място, тъй като е необходимо да се изземат много биологични следи, търсят се още следи от оръжието, гилзи. Има сформиран щаб. Следово куче е отвело разследващите до джипа на семейството, където е бил открит и трупът на жената, стана ясно още на брифинга пред СДВР.

Младен Маринов, директор на СДВР също уточни: "Към момента изключваме категорично версията за убийство с последвало самоубийство." "Всички останали версии продължават да бъдат актуални и се работи до отпадането на всяка една от тях", коментира той.

От думите му стана ясно още, че полицията основно проверява дейността на убития Неделчо. Той се е занимавал с търговска дейност и с така наречените "кухи фирми, с които се чисти ДДС", по думите на главсека.

Икономическа полиция ще установява начина, по който семейството на Неделчо е придобило имота в Нови Искър.

Относно профила на убиеца, Маринов посочи, че работи екип на Института по психология, който се запознава с обстоятелствата и фактите по отношение на жертвите, по отношение на нараняването на телата и ще бъде изготвен психопрофил на извършителя.

Разследващите са категорични, че убийствата са извършени в новогодишната нощ - нощта на 31-ви срещу 1-ви януари. Точният час на смъртта на всяка от жертвите и поредността на престъпленията ще станат ясни след приключване на назначените съдебно медицински експертизи.

Снимка 331915

Източник: БГНЕС

"Работят изключително голям екип от прокурори, разследващи полицаи и оперативни работници. Можете да бъдете уверени, че целият ресурс както на прокуратурата, така и на МВР е впрегнат, за да стигнем до извършителя на това наистина брутално и цинично престъпление", заяви Сарафов.