МВР задържа две възрастни жени за измамна схема с недвижими имоти, съобщи Софийска районна прокуратура.

На 26 септември, възрастна жена изтегля 5 000 лева от банка в присъствие на друга жена, която я придружава. Следващия ден, пак със същата придружителка, тя заявява сумата от 25 000 лева. След напускането на банката, обаче, възрастната жена бива качена в чужд лек автомобил.

Благодарение на оперативни и заградителни действия, превозното средство е спряно, а две жени на 62 и 71 години са задържани. Те са заподозрени в съпричастност към измамата и са известни на полицията с предишни кражби и измами.

Изясни се, че потърпевшата се е запознала със задържаните преди няколко дни. Те се представяли като брокери по недвижими имоти и са я заманили с изгодна сделка за покупка на имот. Парите, които тя изтеглила, били капаро за сделката.

По време на претърсванията на домовете и автомобилите на задържаните, бяха установени  и иззети множество документи с лични данни, включително и на починали хора и техните наследници. Освен това бяха открити банкови карти, копия на лични карти, парични средства и накити.

Разследването продължава, а полицията призовава гражданите да бъдат внимателни и предпазливи при сделки с непознати лица, особено когато става въпрос за теглене на пари и предоставяне на лични данни.

Арестуваха двама българи за телефонни измами в Гърция

Арестуваха двама българи за телефонни измами в Гърция

Те са обвинени в участие в престъпна мрежа