Започва провеждането на специализирани полицейски операции, всяка от които ще има различни цели. Това обяви МВР шефът Румяна Бъчварова след работно съвещание в Областната дирекция на МВР-Бургас, съобщават от пресцентъра на МВР.

На работното съвещание Бъчварова, зам.-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов са обсъдили ефективността на предприетите мерки след снощната престрелка в Слънчев бряг. Очертани са и последващите действия. В дискусията се включиха кметът на Бургас Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков.

МВР хвана шест от осемте издирвани за престрелката с Митьо Очите

МВР хвана шест от осемте издирвани за престрелката с Митьо Очите

В неизвестност остават Иван Терзийски и Радослав Димитров

Припомняме, че при престрелка снощи тежко е ранен Димитър Желязков – Митьо Очите. Той е прострелян с 5 куршума и медиците се борят за живота му. Убит е охранител на Очите.

Бъчварова обясни, че е решено какво ще бъде предприето за повишаване на мерките за сигурност. Това щяло да позволи да се осъществява по-строг контрол на преминаващите в района на комплекса.

Румяна Бъчварова обясни, че са обсъдени и действия, които могат да осъществяват останалите държавни структури по отношение контрола на дейностите.

Във връзка със снощния инцидент до момента са задържани 19 души. Бъчварова коментира, че служителите на ОДМВР-Бургас са работили активно от момента на извършването на престъплението в курортния комплекс. МВР шефката обясни, че на някои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения.

По случая се работело по различни версии. Били установени профилът и всички деяния на имащите към случая лица.

На мястото още от през нощта се намира главният секретар на МВР. Задачата му е да организира и контролира предприетите действия.

Бъчварова е категорична, че ще бъдат предприети мерки, които ще засилят контрола. Тя изрази надеждата си гражданите да проявят разбиране. За да се постигнело успешно и надеждно разследване, криминалистите очакват съдействие от хората с информация.

От полицията изтъкват, че всеки, който е имал основание и имал колебание да подаде жалба, щял да помогне много с допълнителна информация. На базата на тази работа разследващите ще свършат работата си в максимална степен.

В следобедните часове от полицията обявиха 8 души за издирване и разпространиха техните снимки. Кореспондент на БТА съобщава, че по-голямата част от тях вече са задържани, като някои са се предали сами. Продължава издирването на още двама, които все още са в неизвестност.

Сред задържаните е и съдържателят на заведението, в което станала престрелката.