За престрелка в столичния квартал „Разсадника” между крадец и полиция съобщиха от МВР.

Преследваният обирджия е стрелял многократно по полицейските служители, въпреки че по това време в района и в светлата част на деня е имало хора. Наложило се е полицаите също да стрелят.

Преследването е започнало след сигнал за въоръжен грабеж на заложна къща на „Ломско шосе” подаден около 14.30 часа. Двамата нападатели са избягали с автомобил, но след преследване с полицията, са катастрофирали на бул "Възкресение" 83.

Мъжът бил прострелян и задържан, а по-късно от МВР съобщиха, че той е починал. По непотвърдена официално информация той е известен на полицията като Ицо Полицая - бивш полицейски служител, който преминава на страната на ъндърграунда. 

Нанесени са материални щети на три полицейски автомобила.

Хванаха втория обирджия на заложната къща в "Надежда"

Хванаха втория обирджия на заложната къща в "Надежда"

Двамата нападатели са известни на МВР

Няколко часа продължи и издирването на другия извършител, като към 18 часа от МВР съобщиха, че той вече е задържан. Описанието, което от полицията разпространиха, е за мъж, висок към 170 см, на видима възраст около 45 години, късо подстриган, с татуировки по ръцете, краката и дясната част на врата. Облечен със сива блуза и бермуди.

От столичното МВР призоваха гражданите да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Няма пострадали в заложната къща. По предварителна информация около 3 000 лв. и 2 кг. злато са взети от заложната къща. Със служителката на заложната къща работят психолози.