Районна прокуратура - Видин приключи разследването и предаде на съд 20-годишен младеж, привлечен към наказателна отговорност за противозаконно лишаване от свобода, предхождано от системно упражняване на физическо насилие по начин мъчителен и опасен за здравето на пострадалата; неизпълнение на заповед за незабавна защита от домашно насилие, както и причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие.

През февруари 2021 г. обвиняемият Р.Р. заживял на семейни начала със С.С. в дома си в град Видин. Той често употребявал амфетамин и ставал агресивен, като системно упражнявал физическо насилие спрямо С.С. Поводи за това били отказите й да употребява дрога и поради ревност.

Това продължило и когато двамата се преместили да живеят при близките на пострадалата. Въпреки че побоите зачестявали и ставали по-жестоки, тя не подавала сигнали в полицията и не търсила медицинска помощ.

Няколко пъти двамата се разделяли, след което отново заживявали заедно. За кратко той се въздържал от физическо насилие спрямо С.С., но после отново продължавал да я малтретира. За един от случаите на насилие бил подаден сигнал в полицията. Пострадалата посещавала Център за спешна медицинска помощ в гр. Видин, където й било издадено медицинско свидетелство.

На С.С. е била издадена заповед за незабавна защита, с която на Р.Р. били наложени ограничителни мерки. Няколкократно те били нарушавани от обвиняемия.

На 30.07.2023 г. Р.Р. нанесъл пореден побой на пострадалата, остригал й косата, държал я против волята й в дома си повече от две денонощия, като през това време не й давал вода и храна. С.С. успяла да избяга при съседи. За случилото се бил подаден сигнал в полицията.

В дома на обвиняемия са били извършени процесуално-следствените действия - оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване.

В хода на досъдебното производство са разпитани свидетели, назначени са и са извършени експертизи - съдебномедицинска, съдебна психолого - психиатрична.

Предстои делото да продължи в съда.

В ареста остава младежът, пребил и остригал жена във Видин

В ареста остава младежът, пребил и остригал жена във Видин

Престъплението бе извършено в условията на домашно насилие