Двама мъже са набили председателя на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев.
Той е бил нападнат и бит от двама мъже тази сутрин пред хотел "Радисън" в центъра на София, съобщиха от правозащитната организация.

Посегателството е било извършено около 9:30 часа сутринта, като Кънев е бил ударен с юмрук в лицето и в стомаха. Нападателите се избягали по ул. "Цар Шишман". Извикана е полиция, а пострадалият е с леки наранявания в резултат на инцидента.

От БХК остро осъждат нападението над председателя си и призовават да се предприемат незабавни мерки за разкриване на извършителите. Правозащитниците настояват в най-кратък срок властите да набавят записите от камерите на мястото на инцидента и по пътя на бягство на нападателите.

Българските власти не се справят с навременното и ефективно разследване на престъпления от омраза, а в някои случаи техни представители дори поощряват престъпления като днешното, информират от БХК.

Красимир Кънев е с насинено око. Той е нападнат точно пред входа на столичния хотел. Двама мъже са вървели срещу него. По-високият го е ударил неочаквано, без да каже нищо. Мъжът замахнал и го ударил с юмрук в лицето, вторият удар бил в корема на пострадия, разказаха от bTV.

От МВР са пратили патрул, но Кънев е отказал да обиколи района с полицаите. Отказал е и медицинска помощ.