153 чужденци с нередовни документи са задържани в София през последното денонощие, съобщават от пресцентъра на МВР.

От силовото ведомство уточняват, че на територията на столицата продължават спецоперациите срещу нелегалните имигранти и каналджиите.

За последните 24 часа униформените са проверили почти 200 души. Задържаните 153-ма са отведени в районните управления на полицията, за да бъдат установени самоличността и произходът им. След това ще бъдат предадени на различни по компетентност служби, поясняват от МВР.

Четири опита на 111 имигранти за незаконно преминаване на турско-българската граница са предотвратени от граничарите от Елхово през изминалото денонощие.

Граничен полицейски наряд от Свиленград вчера пък е задържал близо до границата 11 чужди граждани без документи. Те заявили, че са сирийци. Заедно с тях е задържан 30-годишен мъж от Хасково. На ГКПП-Капитан Петко войвода граничарите арестували още двама мъже, влизащи от Гърция с лек автомобил „Ауди”. Те са задържани като съпричастни към случая със сирийците.

Трима чужденци без документи са били задържани от граничари от Малко Търново. Те заявили, че са афганистанци, допълват от полицията.