Два дни полицаи и митничари от Пловдив и Стара Загора са работили по откриването на търговци на алкохол, които не плащат акциз.

В стопанска постройка се в района на бившето ТКЗС на с. Ново село, стопанисвана от 37-годишен мъж са намерени и иззети около 2000 бутилки високоградусов алкохол, облепени с бандероли с изтекъл срок на валидност или без акцизен бандерол.

В проверявания обект е установен и лек автомобил лек автомобил "БМВ Х3", при проверката на който е констатирана интервенция в областта на рамата. Автомобилът е предаден доброволно. Работата по изясняване произхода на колата продължава.

Още около 800 бутилки без бандерол или с изтекла валидност на бандерола са иззети от складово помещение в кв. "Индустриален" в Стара Загора.

То е стопанисвано от 32-годишната жена.

Най-голямото количество - над 6000 бутилки - алкохолни напитки без валиден акцизен бандерол са иззети от склад на старозагорска фирма в кв. "Индустриален". Той е стопанисван от двама мъже от Стара Загора.

От трите обекта са иззети общо 8902 бутилки с над 100 вида високоградусов алкохол - всички без акцизен бандерол или облепени с бандероли с изтекъл срок на валидност.

Иззетите акцизни стоки са оставени на съхранение в склад на Регионална митническа дирекция - Пловдив.
За случаите е уведомена Районна прокуратура и са образувани досъдебни производства.