Две 16-годишни момчета от Бургас бяха наградени от директора на бургаската полиция Калоян Калоянов за проявена храброст. Те помогнаха на млада жена, станала жертва на грабеж навръх 8 март, съобщи МВР. Нападателят все още се издирва.

Единият смелчак е Никита.Той е руснак и живее от 6 години с родителите си в Бургас. Заедно с приятеля си Юри учат в 9 клас. В сряда вечерта отивали към дома на Юри, когато видели жена да излизала от близката фитнес зала и непознат мъж я блъснал.

"Говореше по телефона и чантата ѝ беше тука. И той я потупа или нещо направи по рамото и тя докато се обръщаше не му видя лицето, защото той нарочно се обърна, взе ѝ чантата и избяга", каза Юри Атанасов пред БНТ.

Никита Соловьов допълни: "Просто се разхождахме и чухме някаква жена започна да вика и гледам някакъв мъж бяга в тази посока, направо към морския парк".

Двете момчета се затичали след крадеца, но за момент го изгубили от поглед. Случаен минувач им показал, че мъжът се е скрил под един автомобил. Те успели да издърпат чантата, но крадецът се изплъзнал.

"Беше мургав, изглеждаше ми честно казано на наркоман. Беше висок 1,75 примерно, ама беше много кльощав", обясни Никита Соловьов.

Смелите младежи върнали чантата на жената и разказали на полицаите за случилото се.