На пресконференция в сградата на ОДП-Благоевград бяха наградени полицаите Тодор Кимов и Николай Гунчев, проявили изключителен професионализъм при залавянето на двама криминално проявени, обявени за общодържавно издирване, съобщават от пресцентъра на МВР.

Директорът на областната дирекция комисар Константин Титянов им благодари за достойната постъпка и ги награди с грамоти за достойно изпълнение на служебните задължения.

Ръководството на ОДП-Благоевград награди двамата полицаи с ръчни часовници.

На пресконференцията началникът на РПУ-Петрич главен инспектор Митко Митев припомни случая от 29 февруари и последвалите процесуално-следствени действия.

Около 20.00 часа в районното управление бил получен сигнал, че в района на складова база в Петрич са забелязани съмнителни мъже с автомобил. Незабавно на място е изпратен полицейски автопатрул.

При видването на на полицаите, тримата се разбягали в различни посоки. На помощ дошъл и друг полицейски екип. След кратко преследване тримата са задържани.

Мъжете се опитали да подкупят полицаите на път за районното управление - предложили им 2 000 лева, а по-късно стигнали и до 10 000 евро, за да бъдат пуснати.

Бил установен и автомобилът - "Алфа Ромео", изоставен в района на складовата база. С полицейска мярка първоначално за 24 часа са задържани трима мъже - на 45, 32 и 30 години от Перник.

Двама от тях са обявени за общодържавно издирване. Намерен е сак с инструменти за разбиване.

За единия от тях се гледа мярка за постоянно задържане. Установено е, че срещу него се водят 28 дознания, предимно за кражби, той има и две ефективни присъди. Другият е конвоиран за Варна, откъдето е издирван за извършено престъпление.