Намушканият снощи бургаски адвокат Евгени Мосинов е съдружник на Росен Кожухаров, който пък е един от адвокатите, защитаващи шампиона по фигурно пързаляне Максим Стависки в делото, което се води срещу него в Бургаския съд.

Мосинов дори е присъствал на празненство по случай рождения ден на Кожухаров, малко преди да бъде нападнат и намушкан в центъра на града.

Припомняме, случката стана в 20 часа, когато при качване в автомобила си адвокат Евгени Мосинов е нападнат в гръб от двама младежи на възраст между 16 и 18 години. Полицията в Бургас издирва двамата младежи.

С остър предмет те му нанесли три порезни рани - едната в дясното бедро, втората - в областта на седалището, а третата - в кръстната област над бъбрека.
След нападението млдежите са побягнали по ул. "Гурко".

Веднага след инцидента той сам е повикал линейка и се е качил в нея.

От Спешния център на болницата в Бургас съобщиха, че Мосинов е в стабилно състояние и няма опасност за живота му.

Евгени Мосинов е член на общинската избирателна комисия и член на градската организация на БСП. Той е и главен юридически съветник от шест години на кмета на Царево Петко Арнаудов.

Интересен факт е, че двамата са били забелязани в понеделник да обядват в комплекс „Нациноал" в Бургас. Ресторантът е бивша собственост на застреляния през май 2007 година тогавашен председател на несебърския общински съвет Димитър Янков.

В последните години кметът на Царево имаше огромни проблеми с природозащитници, които го атакуваха и обвиняваха, че иска да унищожи парк „Странджа" и прокарва интересите на бизнесгрупировки в страната.

В тази битка Евгени Мосинов винаги защитаваше интересите на Петко Арнаудов и на всички нива прокарваше неговата политика.

Заради тежките юридически битки се появи дори и сайт от природозащитниците, в който Петко Арнаудов и Евгени Мосинов са обявени за унищожители на природата.
Сайтът дори стига до крайности, в които се твърди, че Мосинов е главният подстрекател на битката между община Царево и природен парк „Странджа".

Няма данни Мосинов да се е забърквал и да е защитавал интересите на криминално проявени личности или да е имал някакви отношения с тях.

Междувременно пресслужбата на адвокат Мосинов разпространи официално негово обръщение към медиите:

Бих искал да заявя пред вас и многобройните ви читатели, слушатели и зрители своя чисто човешки шок от нелепия инцидент, в който бях въвлечен.

До момента никога не съм бил поставян под натиск и не съм бил по никакъв начин заплашван в своята работа, затова случилото се е огромна изненада за мен.

Същевременно бих искал да изразя своята искрена благодарност към медицинския екип и полицейските служители, които си свършиха работата абсолютно професионално.

Сигурен съм, че извършителите на този унизителен за мене акт ще бъдат заловени и ще бъдат наказани с цялата строгост на законите, в които аз безпрекословно вярвам.

Благодаря на всички мои приятели, колеги, както и на вас представителите на бургаските медии за проявения интерес и човешка съпричастност.