Нападнаха в гръб журналиста Христо Гешов. За нападението съобщи той в социалната мрежа Фейсбук.

"Тази вечер, прибирайки се късно в семейната ни къща в Червен бряг, бях нападнат от неизвестен мъж, които ми нанесе няколко удара с крак в областта на корема и гърба. За негово и на поръчителя му нещастие съм добре, въпреки болките и множеството натъртвания", пише Гешов.

News.bg направи запитване към пресцентъра на МВР в Червен бряг. От там отказаха коментар и ни препратиха към областното МВР в Плевен. От МВР-Плевен обясниха, че по случая може да говорят от МВР в София.

При първото позвъняване в пресцентъра на МВР в София първоначално нямаха информация за този случай. При второто обаждане заявиха, че е "имало такова нещо. Няма видими следи по него. Подал е сигнал, отишли са колеги на място. Отказал е да подаде жалба.". От разговора стана ясно, че нападнатият журналист не е видял нападателя си.

Американски журналист за медийната свобода в България: Не знаех, че е толкова зле

Американски журналист за медийната свобода в България: Не знаех, че е толкова зле

Избирането на Тръмп като президент в САЩ е израз на кризата в обществото

"Остро осъждам подобни деяния над мен и семейството ми", пише Гешов.

"Това нападение, свързвам на 100% с редицата мои разследвания и подадени сигнали до компетентните органи срещу местната власт в Червен бряг. Сърдечни благодарности на полицейският екип за бързата реакция и на центъра за спешна помощ гр. Червен бряг и по конкретно на д-р Карагеоргиев. Христо Гешов", пише пострадалият в социалната мрежа.

Побоят над зам.-кмета на Ловеч вероятно е свързан с горския сектор

Побоят над зам.-кмета на Ловеч вероятно е свързан с горския сектор

Цветан Георгиев е получавал устни заплахи

Припомняме, също в четвъртък, но сутринта в Ловеч бе пребит зам.-кмета на града Цветан Георгиев. Георгиев е в болница. От администрацията предполагат, че нападението има връзка с горския сектор.