Има доказателства за организирана престъпна група на територията на Велико Търново, която се занимава с наркоразпространение и целта ѝ е била да налага с брутални методи монопол върху продажбата на наркотици не само в Старата столица, но и в региона. Досъдебното производство се води от септември. Претърсени са над 23 адреса, и на 4 са намерени марихуана, пико и кокаин.

Това стана ясно от думите на Иван Гешев - ръководител на Специализираната прокуратура. Акцията е на специализирана прокуратура, МВР, ГДБОП, жандармерията и Бюрото по защита към главния прокурор.

От думите на Гешев стана ясно, че е имало подвижна мини лаборатория за производство на пико, което е иновация на тази група.

Вчера са задържани 15 лица, преценява се колко ще останат обвиняеми. Обвиненията най-вероятно ще са за едно лице като ръководител на ОПГ и за участие в организирана група за продажба разпространение на наркотици, както и за силови действия.

Спецакция срещу наркомрежа във Велико Търново

Спецакция срещу наркомрежа във Велико Търново

Задържани са 10 мъже...

Групата има изявен лидер, който е криминален авторитет в града. Имена Гешев не цитира, защото спецпрокуратура няма такава практика. Извършват се справки за наркотичното вещество. Не става въпрос за огромно количество наркотици, а за група която методично си е произвеждала наркотични вещества. Това е най-сериозната група на територията на Велико Търново.

При залавянето им ръководителят на групата е бил събрал подчинените си на оперативка.

Ивайло Спиридонов - шеф на ГДБОП допълни, че сектор БОП - Велико Търново познава оперативната обстановка и има сериозна реализация на акции над групи, налагащи монопол. Той също потвърди, че е извършвано брутално насилие над дилъри.

Младен Маринов - главен секретар на МВР заяви, че операцията показва, че по този проблем се работи непрекъснато. Борбата ще продължи, за да се държи всичко на минимални нива.