Тридесет и осем годишен мъж от село Галата, община Тетевен, известен с криминалното си минало и множеството осъждания, е задържан след жесток инцидент, свързан с домашно насилие и повреда на лично имущество. Според информация, предоставена от Окръжната прокуратура в Ловеч, разследването на случая се осъществява под ръководството на Районната прокуратура - Ловеч.

Инцидентът е станал в ранните часове на 2 декември, пред частен дом в село Пещерна, община Луковит. Мъжът е нападнал 43-годишната жена, с която живеел на съпружески начала, нанасяйки й сериозни телесни повреди. Пострадалата жена бързо е транспортирана за лечение в болница в Плевен, където е установено, че има счупен таз.

След инцидента, е била образувано досъдебно производство, а мъжът е задържан за срок до 72 часа и се очаква да бъде внесено искане за мярка за неотклонение "задържане под стража", пред Районния съд в Луковит. Работата по разследването продължава под ръководството на Районната прокуратура - Ловеч.

Също така, е установено, че мъжът е причинил и материални щети по лек автомобил, собственост на пострадалата жена, който се намира в село Галата. Започната е проверка по този случай с цел установяване на всички обстоятелства.

Мъж преби жена си и дъщеря си в Пернишко

Мъж преби жена си и дъщеря си в Пернишко

Той е задържан за срок до 24 часа