Членовете на бургаската наркогрупа, задържани преди дни в Бургас, остават в ареста, постанови състав на Бургаския окръжен съд.

Магистратите не уважиха мотивите на защитата, която поиска по-лека мярка за неотклонение- домашен арест или подписка, съобщи burgasinfo.com.

Водач на групата е 25 годишният Неделчо Неделчев, бивш бодигард на Димитър Желязков-Очите. След него в йерархията е бил Иван Петров, който е осъществявал връзката с уличните дилъри.

Групата е действала на територията на бургаските комплекси „Меден Рудник" и „Славейков" в продължение на близо 2 години.

Дейността й е наблюдавана в продължение на 11 месеца. Срещу шестимата мъже са събрани доказателства за организиране, ръководство и разпространение на хероин. Ако вината им бъде доказана ги очаква до 10 години затвор.

Прокуратурата разполага със свидетелски показания на повече от 15 души. При разпит те са разкрили в подробности схемата на разпространение на хероина. Според свидетелските показания комуникацията между членовете на групата е осъществявана по телефона.

Днешното определение на Бургаския окръжен съд може да бъде обжалвано в тридневен срок.