Настаняват в психиатрия бащата, който опита да убие 7-годишния си син.

С решение на Окръжния съд във Варна 42-годишният варненец е настанен принудително в психиатрия в Ловеч за изследвания за 30 дни.

Припомняме, на 23 октомври мъжът наръга сина си с нож, а след това посегна и на собствения си живот. Той е обвинен в опит за умишлено убийство на детето си.

От дълги години подсъдимият е наркозависим, като в момента на метадон. След като беше задържан, той беше настанен за лечение в Психиатричната клиника на УМБАЛ "Света Марина" във Варна. Заради самонараняване с нож в корема му беше направена коремна операция в университетската болница.

42-годишен баща опита да убие с нож 7-годишното си дете във Варна

42-годишен баща опита да убие с нож 7-годишното си дете във Варна

Вкарват бащата в психиатрия, защото е наркозависим, опасен и за себе си

Мъжът е говорил психиатър, според когото към момента на извършване на деянието, той е бил в състояние на "продължително разстройство на съзнанието" и не е разбирал значението на извършеното, нито да ръководи постъпките си.

При освидетелстването му в психиатрична клиника в продължение на няколко дни обаче това заключение на съдебнопсихиатричната експертиза не се потвърждава. Според държавното обвинение той е престоял под надзора на психиатри в Психиатричната клиника по-дълго, отколкото психиатърът го е освидетелствал за нуждите на психиатричната експертиза.

В съдебното заседание беше изслушано вещо лице - психиатър, който посочи че предвид опасността, която обвиняемият представлява за себе си и околните, за да бъде преценено дали е вменяем и дали може да носи отговорност за постъпките си, той трябва да бъде настанен в психиатрично заведение с охрана, каквато клиниката при УМБАЛ "Света Марина" Варна не може да осигури.

Варненският окръжен съд постанови, че е необходимо мъжът да бъде настанен под охрана за изследване в Специализираната психиатрична болница в Ловеч за 30, за да се установи какво е психическото му състояние и може ли да носи наказателна отговорност.

Бащата, намушкал детето си с нож, още е без обвинение

Бащата, намушкал детето си с нож, още е без обвинение

Прокуратурата изчаква той да се възстанови от операция