"Не съм извършил това нещо", заяви пред Софийския апелативен съд обвиненият за убийството на зърнопроизводителя Кунчо Кунчев - Мариан Димов. Припомняме, Кунчев бе открит с 12 прободни рани в нощта срещу 21 декември.

74-годишният Кунчев бе жестоко убит в дома си в село Добролево и беше открит на сутринта от съседка.

Софийският апелативен съд отказа обаче да пусне от ареста Димов, който обжалва наложеното му от врачанския окръжен съд задържане. Апелативните магистрати приеха, че събраните доказателства сочат именно Мариан Димов като извършител на убийството. Ако бъде пуснат с по-лека мярка има опасност да извърши друго престъпление или да се укрие.

Самият Димов прокара версията, че жената, с която живее на семейни начала и е основен свидетел срещу него, го е "натопила" заради конфликт помежду им.

Без дори да назовава деянието, Димов изтъкна пред съда: "Не съм извършил това нещо, като не съм аз, не мога да кажа, че съм аз". Обвиняемият допълни, че е потресен от всичко, което се случва. По думите му, цялото село го познавало и хората знаели, че е неконфликтен.

За да се представи в добра светлина той наблегна и на факта, че работи и има две деца, които в момента живеят при родителите му.

Защитата - адвокат Георгиев, поиска домашен арест за клиента си. Тойзаяви, че има намерение да поиска отново разпит на свидетелката, с която Димов живеел, тъй като тя е разпитана още преди да бъдат повдигнати обвиненията.

Прокурорът подчерта, че се касае за тежко деяние и убийството е извършено по особено жесток начин.

Държавното обвинение се позова и на ДНК експертиза по вещите. От нея става ясно, че е намерен ДНК материал именно на Димов. Според прокурора има опасност той да се укрие, тъй като има два адреса и излизания от страната, което означава, че не е трайно установен на едно място.