Най-много златни паспорти са издавани в периода 2016-2019 г. Това обяви в студиото на БТВ бившият правосъден министър и настоящ конституционен съдия Янаки Стоилов.

И към него е имало въпроси от народни представители от ДПС по темата. Решаваща и голяма роля има Българската агенция за инвестиции и за това бившият служебен правосъден министър поискал от ДАНС да установи въпроса. Янаки Стоилов посочи, че се надява, че покрай проверката на специализираната прокуратура да се изясни случаят, като по-голямо внимание трябва да има в оперативните структури за това дали някои не проверява себе си.

ДПС иска и главният прокурор да провери на "златните паспорти"

ДПС иска и главният прокурор да провери на "златните паспорти"

Хамид Хаид получил документи в пощенската си кутия и Прокопиев бил отново замесен

Картината започва да прилича на тази, която преди години са разкривали търговските банки. Като резултат от всичко това преди да се установят всички обстоятелства трябва да бъде премахнат института на така наречените "златни паспорти", обясни Стоилов. Според него хубаво е да се види какви са тези хора, които издават златните паспорти и какви дейности са извършвали. Въпросът е да се види, като са приемани разпоредбите, как се е давало българско гражданство по натурализация, настоя Янаки Стоилов.

Той не иска да влиза в политическата дискусия между правителство и парламентарни групи. Според него трябва да се формира мнозинство в парламента, в които да се включат партиите и групите, подкрепили въвеждането на "златните паспорти".

ДПС иска ДАНС с проверка да сложи точка на спекулациите "златни паспорти"

ДПС иска ДАНС с проверка да сложи точка на спекулациите "златни паспорти"

А и ако има нарушения, да се търсят отговорните лица