В продължение на два месеца нито един държавен орган не е бил сигнализиран за смъртта на детето. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с действията по свалянето на имунитета на водача на листата на Реформаторски блок - "Глас народен" в Перник д-р Валентин Павлов.

Припомняме, че имунитетът му бе свален заради смъртта на 12-годишно момче след извършена стоматологична операция.

Не търсете в скръбта на хората и действията на прокуратурата политически привкус. Гарантирам, че познавам фактите много добре, подчерта Цацаров.

ЦИК даде имунитета на кандидат-депутата Павлов

ЦИК даде имунитета на кандидат-депутата Павлов

Кандидат-депутатът ще бъде привлечен като обвиняем

Той изтъкна, че единственият орган, който е получил сигнал е прокуратурата. Той е бил депозиран като жалба от бащата на 12-годишния Алекс в Софийска градска прокуратура.

Извършени са всички действия по разследването - много дълги, много тежки експертизи, за които малко експерти въобще са давали съгласие да участват. Експертите са намерени с активната помощ на началника на ВМА, коментира Цацаров.

"Моля да не се спекулира с това, че едва ли не прокуратурата в тази обстановка е чакала, за да снеме нечий имунитет. Родителите и сигналът не е чакал в прокуратурата. Два месеца никой не е оповестил тази смърт", обяви Цацаров.

Цацаров иска имунитета на кандидат-депутат
Обновена

Цацаров иска имунитета на кандидат-депутат

Д-р В.Павлов е причинил смъртта на 14 годишен от немарливост

Обвинител номер 1 отклони въпроса защо този случай не е докладван от дежурния на МВР в "Пирогов" с думите: "Питайте министър Узунов".

Било ясно едно след настъпването на смъртта на 12-годишното момче - че тя не е влязла нито в бюлетините на МВР, нито за нея е сигнализирана прокуратурата.