Заместник-министър Стефан ЮруковОкръжният съд в Пазарджик не даде ход на делото за срещу сина на заместник-министъра на земеделието Стефан Юруков.
Припомняме, че 32-годишният Илия Юруков и още двама негови познати са обвинени в отвличане и малтретиране на двама ученици от Велинград.

Съдията Георги Веселинов не даде ход на делото заради неявяването на Илия Юруков в съдебната зала. Оказа се, че синът на заместник-министъра на земеделието е по същото време на друго дело в Пловдивския апелативен съд по обвинение за опит за убийство, уточняват от БНР.

Делото не получи ход и заради внесено възражение от адвоката на Юруков, че обвинителният акт не е получен в законовия срок.

Припомняме, че Илия Юруков, Цветан Тюфекциев и Лазар Саздов отвлякоха на 3 декември миналата година 17-годишните Веселин Тошков и Христо Коемджиев.
Двете момчета са били малтретирани и душени със сезал в местността Лепеница заради съмнения, че са откраднали няколко стека цигари от магазин на Тюфекциев.
Проверка на бандеролите обаче показала, че кражба не е извършвана.

Битите момчета се възстановят от стреса и от месец са в чужбина при бащите си. Следващото заседание на делото е насрочено за 22 март