Няма откраднати пари от взривения банкомат в Бургас.

В хода на разследванията по случая служителите от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас и Второ Районно управление - Бургас установяват, че не е извършена кражба на парични средства, намиращи се в терминала на взривения банкомат.

Припомняме, банкомат беше взривен в бургаския квартал "Славейков" малко след 02:30 часа тази сутрин. Устройството се намира в помещение пред клон на банка. В съседство има още няколко банкови институции и застрахователни компании, както и денонощен магазин. Местните споделиха, че никой не е чул шум от взрива.

Взривиха банкомат в Бургас

Взривиха банкомат в Бургас

Устройството било пред банков клон

По последна информация банкоматът е бил атакуван в 02.38 ч., като целта била отваряне на металната касета в устройството. След взрива тя обаче останала непокътната.

По случая са назначени множество експертизи - нарочна експертиза, множеството химически, физико-химични, трасологични и биохимични ДНК експертизи, чрез които да бъде уточнено взривното вещество и начинът, по който са нанесени материалните щети.

След получаване на сигнала за инцидента, района около блок 125 в бургаския квартал "Славейков" е бил отцепен. Иззети са записи от видео-охранителните камери, разположени в близост. Полицията търси свидетели на деянието.

Работата по случая продължава.