Няма нито един засечен пиян или дрогиран полицай при проверките на МВР, които започнаха в сряда, съобщиха от Министерството на вътрешните работи за bTV.

Служителите на реда се тестват се преди, по време на дежурство и след смяната.

Проверките за употреба на наркотици се правят само на полицаи, които шофират автомобил, защото няма нормативни разпоредби, които да регламентират тестването им, ако не са зад волана.

МВР започва тестове на полицаите за алкохол и наркотици

МВР започва тестове на полицаите за алкохол и наркотици

Служителите с положителна проба ще бъдат уволнявани

Припомняме, че акцията започна на 12 октомври, след като за няколко дни на пътя бяха засечени пияни или дрогирани служители от различни структури в МВР. На 8 октомври на АМ "Тракия" при отбивката за село Лозен край София служител на ГДБОБ беше засечен да шофира след употреба на амфетамин. В неделя сутринта дрогиран полицай се блъсна в патрулка пред столичното 8-мо РУ, като не беше съобщено под въздействието на какъв наркотик е бил. Вчера следобед в района на кюстендилското село Горна Гращица пиян полицай от РУ-Бобовдол с лек автомобил предизвика извън работното си време катастрофа с друга кола, като инцидентът се размина без пострадали. Оказа се, че е бил зад волана с 2,07 промила промила алкохол. Тази сутрин и асеновградски пожарникар беше хванат да шофира личния си автомобил солидно почерпен, с 1.73 промила алкохол. На път за вкъщи след дискотека той криволичил и закачил с колата си крайпътна мантинела. Това направило впечатление на движеща се зад него с автомобила си жена, която подала сигнал на тел. 112.