„Нито съм наркотрафикант, нито някога съм се занимавал с подобно нещо", заяви тази сутрин в ефира на „Нова телевизия" общинският съветник от ГЕРБ и пилот от рали „Дакар" Орлин Алексиев, чиято автокъща стана обект на мащабна полицейска акция вчера следобяд.

Алексиев бе категоричен, че срещу него няма обвинения, а служителите на реда просто са извършили обиск на автокъщата и апартамента, където живее.

„Търсеха дрога, но не намериха нищо", каза той и добави, че униформените са направили преглед на документацията и са разпитали служителите в търговското дружество.

Научих от медиите и поисках от Фандъкова да го намери. Той ми се обади и лично пред мен потвърди, че няма нищо общо с това. Лично го изпратих по всички телевизии да го каже
Б. Борисов

В автокъщата на Алексиев се продават луксозни автомобили втора ръка. Тя се намира на бул. „Симеоновско шосе" в столицата.

Припомняме, че по време на вчерашната пресконференция в сградата на МВР, главният секретар Светлозар Лазаров обяви, че е пресечена международна група за наркотрафик.

Малко след това, около 17:00 часа, полицаите нахлуха в автокъща „А2-Орлин Алексиев" ЕТ и „А2- Автомобили" АД по подозрения, че в коли от рали „Дакар", превозвани от единствения наш пилот в надпреварата - Орлин Алексиев - са били превозвани наркотични вещества.