Тази нощ, около 3.30 часа в полицията в Правец е получен сигнал за извършеното престъпление. Полицейските служители пристигнали на мястото на местопроизшествието почти едновременно с екипа на "Бърза помощ".

В банята на втория етаж на къщата е открит безжизнен и облян в кръв мъж. Лекарите установили смъртта му.

След като ОДП - София е уведомена за случая, е сформирана група, която пристигнала на местопроизшествието и извършила оглед.

Криминалистите установили, че тялото е на 35-годишния В.В., който живеел на квартира в къщата.

В хода на разследването е изяснено, че автор на деянието е 16-годишно момче, съквартирант на жертвата, което живее и учи в Правец, но е родом от Добрич и там е познат на органите на реда.

Момчето споделило, че снощи В.В. пожелал интимен контактс него, но то категорично отказало и отишло на двора, откъдето взело брадваи се върнало в къщата. Той нанесъл два удара с тъпата част на сечивото по главата на В.В, който лежал на спалнята.

Мъжът успял да стигне до банята, ударите продължили с дръжка от кирка, след което момчето обърнало мъжа по гръб и започнало да го души.Преди побоя момчето предвидливо свалило дрехите си, за да не остават по тях кървави следи. След като се уверил, че В.В. е мъртъв, непълнолетният отишъл в спалнята и започнал да обмисля къде да скрие тялото. Стигнал до извода, че все пак е оставил доста следи, младежът решил да се предаде.

При проведените беседи от инспектор от Детска педагогическа стая с момчето, то направило пълни самопризнания, които съвпаднали с всички детайли от местопроизшествието. По случая се води дознание.

Предстоят разпити на младежа пред съдия. Непълнолетният е регистриран в полицията за кражбаот дома, четири пъти обявяван за общодържавно издирване. Преди време то пребило собствената си баба и взело парите й. Срещу младежа са гледани три възпитателни дела от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни-Добрич като една от мерките била настаняване в социално-педагогически интернат за шест месеца.