Върховният административен съд определи като незаконосъобразни строително-ремонтните дейности за 1 059 240 лева,които директорът на болницата в Благоевград д-р Петър Гайдарски започна да изпълнява въпреки забрана, наложена му от Комисията за защита на конкуренцията.

Решението на висшия съдебен орган е от 25 октомври и е категорично, че жалбата на болницата срещу забраната на комисията е неоснователна, съобщава вестник „Струма", цитиран от  zdravenet.

Две независими една от друга институции потвърдиха незаконни действия на д-р Петър Гайдарски, който въпреки споровете вече няколко месеца ремонтира болничните отделения.

С най-висока оферта от 1 059 240 лв. столичната фирма „Транспортно строителство и възстановяване" е избрана от назначена от Гайдарски комисия, въпреки че всички останали участници били с далеч по-ниски цени на извършваните услуги.

Изборът на софийската фирма взривил напрежение сред останалите участници.

Шеф на друга фирма, участвала в конкурса, твърди пред изданието че е предложил с 200 000 лв. по-ниска ценаот фирмата-победител, и въпреки това болничната комисията, назначена от д-р П. Гайдарски, избрал по-скъпата цена за ремонта.

Засегнатият заявил, че става въпрос за явна далавера, и предприел законови действия за отмяна на търга.

Най-напред жалбата му е разгледана от Комисията за защита на конкуренцията, която определила, че ремонтните дейности са незаконни. Въпреки нейното решение Гайдарски започнал ремонта на хирургия, родилно, вътрешно отделение, УНГ и кухненския блок.