За последните 2 седмици са изсечени иглолистни и многолистни здрави дървета в Тутракан. За това алармират читатели на News.bg.

След първото изсичане на 6 здрави ели пред блок "Космос 2", в общинския съвет постъпва въпрос от д-р Ирена Бонева към кмета на общината д-р Димитър Стефанов какво е наложило и защо се изсичат здрави дървета, които са част от градския ландшафт. На въпроса кметът на общината Стефанов отговаря, че не знае за подобно действие и не е подписвал такава заповед.

Въпреки отговора и публичното поставяне на въпроса, общинските еколози не предприемат никакви действия по установяване на причините и виновните.

Незаконна сеч на 250 дървета е установена в Севлиевско

Незаконна сеч на 250 дървета е установена в Севлиевско

Горски инспектори са извършили общо 3236 проверки от 29 април до 2 май

Седмица по-късно започва и сеч на половинвековни чинари до индустриалния център в града, алармират жители на общината. Въпреки масовото им недоволство, до момента няма информация защо и с чие разрешение дърветата са били изсечени.

Тутраканци твърдят, че изсичането е по поръчка на собственика на индустриалния център, който имал заслуга за избирането на Димитър Стефанов за кмет на общината. В сайта на община Тутракан няма публикувана заповед за премахването на дърветата, което прави действието незаконно, според жителите на града.