Незаконно е решението на министъра на отбраната Красимир Каракачанов да използва армейски сили в полицейска операция. Това заяви полковникът от резерва Иван Иванов, бивш зам.-военен министър в кабинета "Орешарски" и настоящ председател на Управителния съвет на Конфедерацията на обществените организации от сигурността и отбраната, цитиран от БНР.

Заловиха мъжа, убил жена си в Пещера

Заловиха мъжа, убил жена си в Пещера

Георги Генов се укрил във вила над София

Повод за неговото изказване е участието на екипи и високопроходима техника на 68-а бригада "Специални сили", които на 4-и септември се включиха в залавянето на мъж от Пещера, заподозрян за убийството на съпругата си.

Аз считам, че министър Каракачанов е бил подведен и в случая не само, че не е имало необходимост, а има и нарушение, законово нарушение за използването на 68-а бригада в този случай, заяви полковникът от резерва.

41-годишна е убита след семеен скандал в Пещера

41-годишна е убита след семеен скандал в Пещера

Съпругът е избягал с автомобила си и все още се укрива.

Според полковник Иван Иванов още по-тревожно е, ако началникът на отбраната ген. Ангел Боцев не е знаел за разпореждането на военния министър. Тогава отговорност трябва да се търси от командира на 68-а бригада.

Преди дни министър Каракачанов се обяви в подкрепа на тясното сътрудничество между армията и полицията при издирване на криминално проявени.