На 3 септември служители на Първо РУ – Стара Загора в гориста местност между с. Калояновец, община Стара Загора и АМ "Тракия", се натъкнали на засята марихуана.

Насажденията били близо до напоителен канал. Задържани са двама - Ж.Д. на 29 години и 28-годишната А. Ч., двамата от Стара Загора.
Полицаите ги сварили в момент, когато мъжът се подготвял да полива засадените на специално пригодено пространство в гората  отглежданите от него 33 стръка марихуана. 

Растенията са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354в от НК.

При извършения обиск у Ж. Д. е намерено и иззето топче суха зелена тревиста маса, около 0,6 г марихуана.

Допълнително е установено, че Ж.Д. шофирал лекия си автомобил след употреба на амфетамин, с отнето свидетелство за правоуправление, за което е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

Ж. Д. и А. Ч. са задържани първоначално за срок до 24 часа, а по-късно на мъжа е  наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа. 

В рамките на рутинни проверки служителите от ОДМВР-Пазарджик са задържали двама младежи, които също отглеждали марихуана.

Криминалисти от Панагюрище предприели проверка в местността Сап дере между селата Левски и Попинци, където двама мъже поливали няколко растения марихуана.

Задържани са жителите на Пазарджик Г.Т./21г./ и Д.Ш./25г./. При огледа полицаите открили препарати и торове за отглеждането на наркорастителността, средства за поливане и обработка. Последвали проверки в землището на пазарджишкото село Сбор.

Там, разпределени в шест малки полета също били открити стръкове коноп. Изкоренени са общо 45 растения канабис, като отделената зелена листна маса годна за употреба като наркотично вещество е около 14.4 килограма.

Двамата са задържани, спрямо тях е образувано полицейско производство.