Четирима души са задържани за купуване на гласове при специализирана полицейска операция в Благоевград.

Мярката за неотклонение на жената, арестувана вчера заради открити списъци с имена и лични данни, е удължена на 72 часа, съобщи БНР.

Спецакции в област Велико Търново, има 13 задържани
Обновена

Спецакции в област Велико Търново, има 13 задържани

Проверяват се 20 сигнала за изборни престъпления

Припомняме, че преди седмица в Благоевградско се проведе специализирана полицейска операция срещу търговията с вот, битовата и конвенционалната престъпност и срещу нарушения и спекулации с цените на дървата за огрев и пелетите.

Рано тази сутрин полиция и жандармерия са претърсили няколко адреса, а час по-късно на територията на областта са обособени 29 контролно-пропускателни пункта, които са проверявани преминаващите хора и автомобили. Униформените били над 20, като част от тях били маскирани.

Резултатите от акцията до 10.00 часа обобщи на брифинг директорът на ОДМВР-Благоевград Георги Кандев, цитиран от националното радио: "Проверени са 379 лица, 280 автомобила, 4 сигнала, свързани с нарушения на политическите права на гражданите, съставени са 15 протокола за предупреждение, проведени са 16 беседи с лидери на етнически общности. Също така са проверени 29 рискови зони на територията на областната дирекция. Задържани са 4 лица, които се проверяват за престъпления, свързани с политическите права."