Полицията в Бургас предупреждава за нова схема на ало-измамници по Черноморието.

На територията на Община Несебър и в частност курортен комплекс Слънчев бряг, Равда и Свети влас, през последните дни се наблюдавали множество сигнали за телефонни обаждания до преводачи, туроператорски фирми или туристически гидове.

Измамниците настоявали за извършване на преводачески услуги на задържани за едно денонощие в Районно управление - Несебър чуждестранни граждани.

Полицията в Бургас подчертава, че измамниците използват оригинални имена от ръководството на Районно управление за по-голяма достоверност на информацията. Те настоявали с цел по-добра комуникация на чуждестранния гражданин и близките му, да бъдат закупени карти с предплатени мобилни услуги, които впоследствие да бъдат осребрени.

ОДМВР Бургас сигнализира и за случаи, в които от лицата, въведени в схемата, се търсят парични средства по определени сметки, които при освобождаването на чуждестранния гражданин, да бъдат възстановени.

ОДМВР - Бургас уточнява, че подобни обаждания не се извършват от служителите на реда в областния град, тъй като за нуждите на полицейската дейност се използват специално наети към Районно управление - Несебър преводачи.

Полицаите призовават всякакви подобни обаждания да се считат за опити за телефонни измами и получилите им да не предприемат настояваните действия, а да се свържат с органите на реда.