За три нови случая на домашно насилие в столицата и в Софийска област от последните дни съобщават от МВР и от прокуратурата.

Около 17 часа на 13 август в Районното управление в Костинброд бил получен сигнал за скандал между девойка и младеж на черен път гробището в градчето. Веднага към мястото били пратени полицейски служители, които открили лек автомобил с 23-годишен водач, а в района наблизо - 15-годишна девойка със скъсана тениска и кръвонасядания на предмишница и клепач. Тя заявила, че ѝ е бил нанесен побой от нейния приятел. По случая е образувано досъдебно производство. младият мъж е бил задържан за срок до 24 часа. Разследването продължава.

Друг от случаите е от Копривщица. Около 0.05 часа тази нощ жена съобщила в полицията, че съпругът ѝ я е заплашил и я е ударил с юмруци по тялото. На адреса незабавно били изпратени служители на Районното управление в Пирдоп. От двамата съпрузи са снети подробни сведения. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Жената е отказала медицински преглед. По случая е регистрирана преписка.

Друг случай с насилие върху жена в Стара Загора стигна до съда

Друг случай с насилие върху жена в Стара Загора стигна до съда

Според жертвата мъжът, който я е пребил, е приятел на задържания за обезобразяването на Дебора Георги Георгиев.

В София пък сирийски гражданин (У.А.) удрял с ръце в лицето жена с инициали Н.К., дърпал я за косата и й нанесъл удари с колан в тялото. Пострадалата е с лека телесна повреда. Побоят е извършен в условията на домашно насилие в събота. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал.1, т.5а, вр. чл.130, ал. 2 от НК, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" е привлечен към наказателна отговорност и е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда да му бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".